Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När folk tänker på iläggssulor föreställer de sig ofta en läkare mäter upp deras fötter med ett måttband, precis innan han ber dig att använda något högst otympligt. Men så är inte längre fallet, faktum är att iläggssulor nu är en så vanlig och viktig del av både idrottsutbildning och vardagsliv att när du väl har provat dem kommer du att undra hur du har klarat dig så länge utan.

Det beror på att moderna skor inte alltid är designade med komfort och rätt anatomisk position i åtanke, och det är här iläggssulor blir ett viktigt tillbehör om du lider av smärta orsakad av en missanpassning, eller om du vill förhindra att problem av detta slag överhuvudtaget uppstår.

Hjälp med befintliga problem

Upplever du redan smärta och obehag i fötterna regelbundet kan iläggssulor hjälpa till att behandla tillståndet. Innersulor, iläggssulor, ortopediska sulor och inläggssulor används vanligtvis för behandling vid problem med hälsporre, nedsjunkna fotvalv, plattfot, hopparknä, höft och rygg.

Vi rekommenderar att du konsulterar med din läkare eller en legitimerad fysioterapeut innan du försöker behandla ett problem eftersom det finns många olika typer av produkter där ute, iläggssulor från företag som Align Footwear är dock särskilt framtagna för att hjälpa vid samtliga av dessa problem.

Förhindra att fotmissförhållanden utvecklas

En av de största orsakerna till att bära iläggssulor är att hålla fötterna bekväma och förhindra utveckling av fotproblem. Det betyder att om du bär iläggssulor kan du leva ett aktivt och hälsosamt liv utan att behöva oroa dig för att tillstånden som anges ovan uppstår på grund av skorna du bär.

Sätter du press på fötterna medan du inte bär iläggssulor kan hälens ofta mycket tunna vävnader bli inflammerade vilket gör att du förlorar flexibiliteten och utsätts för en stor mängd smärta. Genom att bära iläggssulor kan du säkerställa att fötterna behåller sin flexibilitet och får kvalitetsstöd genom att förhindra extra rörelse.