Köp ett hem utomlands

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det blir allt vanligare att svenskar köper bostäder utomlands. Det svenska klimatet är en av de viktigaste faktorerna som driver svenskar att köpa bostäder utomlands. Särskilt pensionärer ser få anledningar till att vistas i Sverige under de kalla månaderna när de har råd och tid att vara utomlands under samma tid.

Drömmen om ett hus utomlands, särskilt i länder vid Medelhavet är alltså stark bland svenska pensionärer.

Hitta ett hus att köpa

Det är ofta en vanlig semesterresa som triggar beslutet om att köpa en bostad i till exempel Spanien. Man reser ned för att koppla av med golf några veckor och väl på plats möter man ett jämnårigt svenskt par som bor i Spanien och pratar mycket gott om det. Man blir lockad och med det sätter processen med att leta hus igång.

Det kommer säkert att ta tid för er att få allting på plats när ni letar hus. Det finns ett mycket stort utbud så det kan ta lång tid att hitta ett objekt som passar er. Det är förstås också viktigt att göra efterforskningar om priser med mera så att ni inte köper ett hus som är alltför dyrt.

Byråkratisk process

Det är en omfattande byråkratisk process att köpa ett hus i till exempel Spanien. Det är en hel del dokument som du säkert behöver översätta från svenska till spanska och från spanska till svenska. Det kan vara alltifrån lagfart till köpekontrakt till inkomstbevis till personbevis med mera med mera.

Du kan läsa mer om hur du kan anlita auktoriserade översättare på https://www.diction.se.

Saker du behöver komma ihåg

Det finns ett antal saker du bör komma ihåg när du ska till och köpa ett hus i Spanien:

  • Anlita fastighetsmäklare och advokat, du behöver någon som representerar dina intressen
  • Ta dig den tid som krävs, skyndar du kan det bli fel