Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det finns många orsaker till att iläggssulor blir allt vanligare. Ortopediska sulor är mest kända för att underlätta eller behandla fotproblem eller vanliga tillstånd som hälsporre, plattfot eller nedsjunkna fotvalv, men kan även användas av dig som inte lider av någon diagnostiserad åkomma. Ett par välanpassade sulor kan hjälpa till att stödja och räta ut foten vid felstigning, men är även utmärkta för att skydda fötterna från över ansträngning. Om man står eller promenerar flera timmar om dagen eller utövar någon sport kan ett par mjuka skoinlägg dämpa stötar och motverka trötthet i fötterna.

Långsiktig användning av dåliga skor eller höga klackar sliter inte bara på fötterna, utan kan orsaka smärtor i hela kroppen. Det är inte ovanligt att man får problem med knäna, höfterna, ryggen eller nacken på grund av olämpliga skor.

Hur fungerar iläggssulor?

Align Footwear erbjuder iIäggssulor som är utformade för att stödja foten och vristen, så att man stiger rätt och foten hålls i en neutral position, så att belastningen fördelas jämnt. Sulorna är mjuka för att minska de stötar som uppstår då man går eller springer och den ergonomiska utformningen gör så att foten kan röra sig på ett naturligt sätt. Denna typ av sulor kan användas dagligen för att förebygga och motverka fotproblem.

Behandla fotproblem med iläggssulor

Align Footwear har även sulor som är designade speciellt för att behandla eller underlätta vanliga tillstånd. Till de vanligaste hör:

  • Plattfot, vilket innebär att fotens valv är nedsjunket. Detta tillstånd är vanligtvis medfött och ärftligt, men kan i vissa fall även bero på skador eller sjukdomar. Man kan få hjälp av skoinlägg som rätar till fotens position för att aktivera musklerna och öka rörligheten.

  • Hälsporre, ett besvär som uppstår då sena som sträcker sig från tårna till hälen har förkalkats och en beläggning uppstår runt hälen. Hälsporre beror vanligtvis på överansträngning. Besväret kan behandlas med en sula som dämpar trycket på hälen och stödjer foten.