Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att ha rätt belysning i hemmet det är viktigt för trivseln. Det finns en del att tänka på när man ska planera in sin belysning. En bra sak att göra är att gå igenom rum för rum. Fundera på vad de olika rummen ska användas till. Dessa funktioner går nämligen att förstärka med ljus samt kulör. Man bör tänka på lampan i sig och istället fundera på vad ljuset den ger ska göra för rummet. Du kan med fördel köpa lampor online, som på lampornu.se. Där finns bland annat led belysning.

En plats i hemmet man ofta gör ett misstag är i köket. Att man har allt för dålig belysning ovanför matbordet. Ofta hänger man sin lampa allt för högt. Det gäller att montera i rätt höjd och man bör då utgå från hur lampan är utformad. Du kan med fördel välja en lampa som är dimbar.

Vardagsrum, sovrum och hall

När det gäller belysning i vardagsrummet så är det smart att dela upp detta rum i zoner. Det är inte fel att välja riktbara golvlampor, som kan riktas mot föremål eller mot väggen. Det för att få ett så kallat indirekt ljus.

När det gäller sovrummet, så är det bra att ha dels en taklampa, för de tillfällen då du ska städa eller bädda sängen. Sedan är det även bra att ha en fin stämningslampa i fönstret samt en bra läslampa vid sängen. I hallen behövs ett ordentligt ljus för att se när man ska ta på och av sig.

Badrummet

Belysning i badrummet kan kännas lite knepigt att få till. Här kan det vara bra att komplettera den inbyggda belysningen i badrumsskåpet med spottar och downlights. Samt ha bra ljus på sidorna om spegeln. Om du ska satsa på led belysning och led lampor, snåla inte på kvaliteten. Du får vad du betalar för.