Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du är en man som ett tag har sparat ut för att få det där fantastiska skägget, så gäller det att vårda det bra, för att det ska se bra ut. Ett skägg som får växa allt för fritt är inte direkt det snyggaste. Det är bra mycket trevligare att ha ett välvårdat skägg. Dels för din egen skull, dels för andra. Det du bör ha, det är en daglig skäggrutin. Så se till att skaffa hem de produkter du behöver. Det kan vara bra att satsa på skäggschampo, skäggolja, skäggbalsam, skäggvax, skäggkam och så vidare.

Du bör se till att hålla skägget rent, så tvätta det gärna varje dag. Det är ju så att under dagen så blir både skägg och huden under svettig och smutsig. För att det inte ska lukta eller börja klia, så är det ju bra att tvätta det!

Använd dig av bra produkter

När du ska tvätta ditt skägg, så använd dig då av en mild ansiktstvätt, eller satsa på ett riktigt skäggschampo. Det senare är framtaget just för att tvätta skägg med. Efter att du använt dig av det, så kan du fortsätta med ett så kallat skäggbalsam. Du kan sedan välja att preppa skägget. Ett sätt är att använda dig av skäggolja. Den är bra för att både skägg och huden under ska bli återfuktade.

Styla skägget

Det kan även vara bra att se till att ansa och styla skägget på bra sätt. Om du ska styla och forma det, så kan det vara smart att använda en produkt som skäggvax. Det ger dels en stadga och formbarhet till ditt skägg samtidigt som det så att säga smörjer skägget på bra sätt. Om du har ett skägg där stråna går lite åt alla håll, så kan du använda dig av det som heter mustaschvax.