Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Du som gillar att träna olika saker, men vill ha det lite tuffare eller lite svårare, du kan testa att använda dig av en viktväst. Det är som det låter, en väst med vikter. Många gånger är dessa västar gjorda så att man själv kan byta vikterna i den, så att man får den tyngd man är ute efter. Ju tyngre kroppen är, desto mer får den jobba. Desto mer förbränner du då! Testa att springa upp för en backe, först utan väst, sedan med, så märker du snabbt skillnaden. Om du ska köpa en viktväst, se då till att välja en som sitter bra. Den får inte skava, sitta för löst eller sitta för hårt. Då kan du skada dig och det är ju inte så bra. Så se till att välja en modell som sitter bra på just din kropp, så att den är anpassad efter just dig. Då ger den bäst effekt med!

Variera träningen med viktvästen

Eftersom du ofta kan välja själv vad din väst ska väga, så kan du variera din träning på bra sätt. Det går utmärkt att ha på en väst med vikter och sedan promenera. Det ger nästan samma effekt som att löpträna utan väst. Det eftersom du då du går med en väst på dig, får mer motstånd och det gör att promenaden blir tyngre än annars. Du kan med fördel använda en viktväst under de allra flesta träningsmoment. Den är skonsam mot kroppen eftersom vikterna ligger jämnt fördelat över hela överkroppen. En viktväst gör även att du inte behöver träna lika länge. Det eftersom kort tid med väst motsvarar längre tid utan en sådan. Det gör att du snabbare når de resultat du vill ha. Det är smart att investera i en väst med vikter och den tar knappt nån plats hemma i din garderob.