Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Är det så att du vill uppdatera din tvättstuga lite med nya vitvaror? Ett val du måste göra där är att antingen ha en torktumlare, eller ett torkskåp. Förvisso kan du, om du har gott om plats, satsa på båda delar. Men om du bara har plats för en av dem, vilken ska du välja? Det gäller att du funderar på vad som passar dig och din familj. Både torktumlare oh torkskåp kommer med fördelar och nackdelar, så som så mycket annat.

Varför du ska välja torktumlare

En stor fördel som torktumlaren har är att den är mycket smidig att använda. Du kan bara hysta in dina våta kläder i den och så är de torra på ett par timmar. Du behöver inte stå och hänga plagg för plagg. Sedan så drar en torktumlare något mindre ström än vad ett torkskåp gör. All värme från torkskåpet går förlorad eftersom den ofta pumpas ut via en kanal. Det är då bättre energimässigt att använda en torktumlare, eftersom den kan ta vara på den varma luften. Tänk bara på att det är skillnad mellan olika sorters torktumlare.

Varför ett torkskåp kan vara ett alternativ

Att satsa på ett torkskåp kan vara bra då du ofta är ute mycket, själv eller med dina barn. Du kan nämligen torka kläder i torkskåpet även om de är smutsiga och leriga. Ofta är det ju så att små barn smutsar ner sig och blir blöta. Då är det smart att kunna torka deras ytterkläder utan att först behöva tvätta dem. En annan fördel som torkskåpet har gentemot tumlaren är att den är skonsammare mot kläderna. I en torktumlare så slits kläderna mer, då de tumlas runt. Sen så kan inte alla kläder torktumlas, eftersom de inte håller för det. Däremot går det att hänga in vad du vill i ett torkskåp utan problem.