Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

En fastighets stammar och rör håller inte för tid och evighet. Till slut kommer den dagen då ett stambyte är ett måste – se till att det blir av i god tid!

Investera i ett stambyte

Planerar ni ett stambyte och har frågor? Då lär du med största säkerhet hitta svar här. De har en lång erfarenhet och besitter en gedigen kunskap om stambyte och är med hela vägen – från projektering fram till slutbesiktningen. Här finns den kunskap som behövs för att stambytet ska gå så smidigt som möjligt. Du kan vara trygg med att du får ett helt korrekt slutresultat.

Den främsta anledningen till att man måste göra ett stambyte är för att förhindra vattenskador. Om ett stambyte inte görs i tid kan konsekvenserna bli förödande och väldigt kostsamma. Gamla och slitna rör som börjar läcka kan orsaka skador på din fastighet som kommer att bli betydligt dyrare att åtgärda än vad ett stambyte som är utfört i rätt tid kostar. Ett stambyte är faktiskt ett av de största, och kanske till och med det allra viktigaste, underhållsprojekten som en fastighetsägare måste se till att göra.

Traditionellt stambyte

Ofta behöver man göra ett så kallat traditionellt stambyte, vilket innebär att man byter ut fastighetens rörstammar i dess helhet. Det betyder att både kall- och varmvatten samt varmvattencirkulationen och avlopp byts ut. Ibland kan det också vara som så att dagvattenledningar behöver bytas ut.
Badrummen brukar oftast vara i ett sådant skick att de behöver rivas helt och byggas upp på nytt. Köken brukar det däremot se lite annorlunda ut med; ofta kan själva köksinredningen sparas. Då byter man endast ut avlopp och vatten. Hur det blir för din fastighet beror på vilket skick den är i.
Vänta aldrig för länge med ett stambyte! Ta hand om din fastighet och byt ut gamla och slitna rör mot nya moderna och mer hållbara material.