Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du vill förvara vin på ett bra sätt hemma, så kan det vara en fördel att köpa en vinkyl. En vinkyl är bra på det sätt att den kan ge de allra bästa förutsättningarna för vinet du förvarar så att det behåller kvaliteten samt att mognadsprocessen inte påskyndas. Det är ett bra tillbehör för vin.

Varför ha en vinkyl?

Att skaffa bra tillbehör till vin är inte fel. Vinkyl är ett mycket bra tillbehör att ha hemma. Förvisso kan du förvara vin i källaren eller i en mörk garderob, men om du inte ska lagra vinet flera år, så är det bättre med en vinkyl. I en sådan kyl får vinerna rätt förutsättning för att smaka bra samt hålla bra. I en sådan så utsätts de inte heller för starkt ljus. Det är bra, för vin är känsligt och tål inte direkt solljus till exempel. Vinkylar brukar komma med en glasdörr som har skydd mot UV eller att de är tonade i en mörk nyans. Dock finns det bra ljus i vinkylar i form av LED, som inte skadar vinet. Sedan så har en vinkyl en bra temperatur. Det är ett måste, för vin tål inte temperaturförändringar eller att det är för höga temperaturer.

Fristående eller inbyggd vinkyl?

Idag finns det nästa hur många olika modeller av vinkylar som helst. Därtill kan du välja mellan att den ska vara fristående eller att den ska byggas in. Väljer du en fristående vinkyl så är det viktigt att du placerar den så att ventilationsluften kan cirkuleras fritt. Om du vill satsa på en inbyggd eller integrerad kyl för vin, så köp en modell som är tänkt för det ändamålet. Dessa brukar då ha ett utblås baktill så att det går att ha den i ett skåp eller att man bygger in den i en vägg. Utöver vinyl, se även till att satsa på att köpa hem andra tillbehör för vin.