Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Har du funderat på att investera i ny lysrörsarmatur till ditt hem? En väldigt prisvärd, energieffektiv och miljövänlig lösning är LED-lysrörsarmaturer. Vi berättar mer om dessa LED-lysrörsarmatur.

Vad är en LED lysrörsarmatur?

Du kanske har hört talas om LED allmänbruksarmaturer, vilket är detsamma som LED-lysrörsarmaturer. De är väldigt intressanta för dig som vill erhålla en låg energiförbrukning. En lysrörsarmatur led har en livslängd på mer än 70 000 timmar. Detta motsvarar en period på cirka 25 år! Beroende på tillämpning och/eller situation kan du välja önskad storlek, färgtemperatur och ljusflöde. Det finns många goda skäl att byta ut din vanliga taklampa mot en lysrörsarmatur med LED-teknik. Dels har de en högre effektivitet på upp till 90%, vilket innebär att du sparar el och därmed energikostnader. Dessutom blir inköpspriset avskrivet på kort tid. Eftersom inget kvicksilver används i led lysrörsarmatur är det en hållbar, miljövänlig och riskfri form av belysning som till och med är återvinningsbar. LED-tekniken är helt flimmerfri genom hela lampans livslopp och den blir ej heller varm.

Hur installerar jag led lysrörsarmatur?

Installationen av en LED-lysrörsarmatur kräver några få enkla steg. Är du tveksam till installationen av lysrörsarmatur? Låt alltid en certifierad elektriker göra detta. Om du vill göra detta själv så börjar du med att stänga av strömmen. Av säkerhetsskäl kan du också ta bort säkringen. Om du vill byta ut konventionell belysning mot LED-belysning ska du koppla ur lampan från elnätet och sedan ta bort den gamla belysningen. Ta bort skyddet från armaturen. Ta försiktigt bort aluminiumplattan med LED-enheterna genom att trycka på de två låsklämmorna och lyfta aluminiumlisten. Var försiktig så att du inte rör LED-modulerna. Montera PG-förseglingen. (Tätningsenheten är vänd utåt). För den europeiska nätkabeln genom öppningen i PG-kabelgenomföringen och anslut terminalerna. Stäng kabelgenomföringen och placera/häng LED-lysröret på önskad plats. Svårare än så är det inte. Lycka till!