Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du går i renoveringsplaner i höst är du inte ensam. Speciellt i rådande tider är det många av oss svenskar som tar tillfället i akt och piffar upp hemmet. Det är lärorikt, givande och skapar ett mysigare/bättre/smartare hem. Men en renovering kostar. Läs vidare för några tips för hur du finansierar en renovering.

Det bästa sättet är givetvis att använda sig av sparpengar som man redan har. Dock är det inte alltid fallet att man har det. I perioder kan kontot eka tomt eller att sparpengarna ska användas till semester eller något annat. Då kan ett lån vara ett alternativ.

Höj ditt befintliga bolån

Troligtvis har du ett bolån på din bostad. Detta bolån kan i många fall höjas om du behöver få loss kapital. I Sverige kan privatpersoner låna 85 % av bostadens värde. Troligen har priset på din bostad stigit samt att du redan betalat tillbaka delar av lånet i form av amorteringar. Detta gör att du kan ofta höja ditt befintliga bolån. Pengar som kan användas till en renovering i hemmet.

Ett privatlån

Det finns också möjligheter att ta ett vanligt privatlån för att få loss kapital. Visserligen kommer det med vissa krav såsom ränta, ibland uppläggningsavgifter och strikta deadlines om återbetalning av lånet. Men ibland är ett privatlån ett måste. Och det behöver inte vara fel att ta ett privatlån – det viktiga är att du gör en plan om hur du betalar tillbaka lånet.

En ide är att ta ett SMS-lån från hittasmslån som nu kör en kampanj där hela vinsten går till världsnaturfonden, wwf. Då får du ett snabbt ekonomiskt tillskott samtidigt som du skänker pengar till ett välgörande ändamål!

Ett byggnadslån – vid en större renovering

Ett byggnadslån är ett sista alternativ. Detta är precis vad namnet antyder – ett lån för att finansiera just en byggnation. Pengarna i lånet får inte användas till något annat än just detta. Ett byggnadslån är oftast som mest attraktivt om det är en större renovering som behöver göras.