Optima Sport – Atletisk massage i hemmet

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Optima Sport är ett danskt företag som säljer utrustning för återhämtning efter hård träning och tävling. Atleter, både amatörer och professionella, som tränar mycket hårt kan ha svårt att återhämta sig tillräckligt snabbt för att kunna träna på den nivå de vill och klarar av. Vi har alla sett de massörer som finns på plats under idrottsevenemang. Dessa massörer är ständigt beredda att hjälpa elitidrottarna att snabbt återhämta sig efter utförda moment. För en amatör är den sortens assistans dock orimligt dyr.

Hårt tränande amatör

Den hårt tränande amatören står därför inför väldigt stora utmaningar om han eller hon vill bryta igenom till elitnivå eller bara utvecklas maximalt inom sin idrott. Vi får inte glömma bort att för varje fixstjärna vi har inom olika sporter finns det säkert 20 idrottare som är nästan lika bra men som inte tjänar någonting på sin idrott och därför har svårt att få det stöd som skulle kunna utveckla dem lite mer.

Massagestövel för återhämtning

Optima Sport har en mycket smart lösning för dessa hårt tränande amatörer. Det är en massagestövel som fästs runt underbenet och masserar detta på ett sätt som liknar det sätt som professionella massörer masserar elitidrottarna. Med denna hjälp kan amatören återhämta sig mycket snabbare från sin träning jämfört med vad som annars vore fallet.

Det är med andra ord en mycket viktig produkt som Optima Sport säljer, en produkt som helt och hållet kan förändra vardagen för hårt tränande och ambitiösa amatörer.

Läs mer om Optima Sport här: https://optimasportrecovery.se

Tänk på detta när du tränar

När du tränar hårt är det ett antal saker du bör komma ihåg:

  • Tänk på att skaderisken ökar om du tränar när du har träningsvärk
  • Vila eller massera alltid musklerna som värker till dess att värken helt släpper
  • Variera din träning, simning ger sällan träningsskador