Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Den genomsnittliga innerdörren får vara med om mycket. Varje gång du lämnar eller går in i ett rum används dörren. Och varje gång den öppnas och stängs blir det slitage. Med tiden kan detta slitage bli synligt, vilket gör att dina dörrar ser äldre ut än vad de faktiskt är.

Här är en kort guide ifall du funderar på att byta ut dina innerdörrar eller inte.

Vanliga anledningar till att byta

De vanligaste anledningarna till att byta ut innerdörrar är att de gamla är föråldrade, de har skadats eller de inte längre fungerar som de ska. Innan du handlar nya innerdörrar till ditt hem bör du därför bedöma skicket på dina innerdörrar.

Fyra tecken på att det är dags

1. Dina dörrar är kraftigt skadade

Om dina dörrar har fått allvarliga skador, som stora sprickor eller hål, är det definitivt dags att byta ut dem. Inte bara kommer skadan att få dina dörrar att se dåliga ut, utan det kan också påverka deras förmåga att fungera korrekt. En skadad dörr kan vara en farlig dörr.

2. Dina dörrar är dragiga

Att känna ett drag genom dina dörrar är ett tecken på att de inte längre tätar ordentligt. Detta släpper inte bara in kall luft i ditt hem, utan det kan också släppa in skadedjur och andra djur. Det är även dåligt för energieffektiviteten.

3. De är svåra att öppna och stänga

Om du måste tvinga dina dörrar att öppna eller stänga sig, är det ett tecken på att de inte passar ordentligt i sina ramar längre. Det kan bero på att grunden sätter sig, förskjutningar i inramningen eller enkelt slitage.

4. De är föråldrade

Modekänslan förändras med tiden, och ibland blir det som en gång var snyggt daterat. Om du känner att dina innerdörrar får ditt hem att se gammaldags ut, så kan det vara dags för en uppdatering.