Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Kanske du har hört talas om wayfinding? Eller är det så att du inte har en aning om vad det är? När man talar om wayfinding, så är det ett sätt för företag och butiker att leda kunder till dem, på ett enkelt sätt via olika skyltar. Men det utan att du måste sätta upp en massa skyltar överallt. Om detta är något du tycker låtar som en intressant sak, så kan det vara bra att veta hur du ska göra. Det är bra att börja med att se över var din butik eller företag ligger och hur du kan göra för att besökare ska hitta dit. Du kan testa att själv tänka som en besökare.

När du ska göra en bra wayfinding, så är det viktigt att det syns, men inte tar över helt. Det är även bra att placera ut lagom med hänvisningar. Sedan kan det vara bra att ha en design som fungerar på de skyltar du ska använda dig av.

Få bra hjälp med din wayfinding

Om det är så att du känner dig lite vilsen i detta med hur du ska göra, så kan det vara bra att ta hjälp av ett företag som kan allt om detta. Ett sådant är Nonbye. De har bland annat en stor erfarenhet av att designa en wayfinding som är genomtänkt. Det kan vara bra att ta med dem tidigt i processen, eftersom att de då kan hjälpa till på bästa sätt. Hos dem kan du även få hjälp med dina hänvisningsskyltar, då de själva producerar sådana.

Låt besökare hitta till dig

Om du har ett företag eller en butik där du vill att besökare ska komma, så är det bra att låta dem hitta dit, på enklaste sätt. Det är just vad wayfinding så att säga går ut på. Så det kan vara värt att testa det!