Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Här i Europa har kaffe varit en av de allra populäraste dryckerna i snart 500 år. Vi är många som har ett stort behov av kaffe dagligen, inte minst om morgonen. I genomsnitt dricker vi svenskar faktisk ca 10 kg rostat kaffe per invånare om året. Men kaffe kan tillberedas på många sätt, och även om den en klassisk kaffebryggare nog fortfarande är den vanligaste metoden till kaffe här i Sverige, så har det nog aldrig förr varit enklare att få sitt kaffe, precis som man vill ha det, som det är idag.

Bryggkaffe

Många föredrar fortfarande sitt kaffe från en kaffebryggare av den typ som vi vant oss till här uppe i norden. En kanna på en värmeplatta, med ett filter ovanför där kaffet bryggs från en vattentank med värmeanordning. Men även om det kan vara svårt att skilja kaffebryggare av denna typ åt, så är det skillnader och därför också olika prisklasser på maskinerna. Bland annat temperatur har betydelse för hur det färdiga kaffet smakar, och om man vill ha ett välsmakande bryggkaffe med kvalitet på bryggningen så kan en bryggare från den holländska tillverkaren Moccamaster rekommenderas.

Helautomatiska Espressomaskiner och kapselkaffe

På senare år har helautomatiska Espressomaskiner som maler bönorna själv och sedan tillbereder rykande färskt kaffe, samt maskiner som brygger en slags snabbkaffe via kapslar, vunnit fram på marknaden. Med dessa typer av kaffemaskiner går de snabb och smidigt att tillbereda en enkel kopp kaffe, och man undviker spill. Om man har många gäster, tager det dock väsentligt längre tid att tillbereda flera koppar, än om man använder en klassisk bryggare. Med Espressomaskinerna får du ett kaffe med kraftig kaffesmak, som påminner om det man ofta får på caféer. Med kapselmaskiner kan man på ett enkelt och smidigt sätt få olika varianter av kaffe med ett enkelt tryck – allt från Kaffe latte, till Cappuccino eller liknande.