Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

När det gäller att piffa upp soffan där hemma, så är det rätt bra att satsa på prydnadskuddar. Ett hett tips är att använda dig av sammetskuddar. Sammet är ett material som använts i flera hundra år och tekniken för att väva sammet om troligen redan under 1200-talet i Italien. Idag går det använda sammet till en massa olika saker. Just när det gäller sammetskuddar, så är finns dessa i många olika färger och former och passar därmed bra att använda i din inredning. Du kan även välja att kombinera dina sammetskuddar med andra sorters prydnadskuddar om du vill. När det gäller inredning och trender, så finns det ju mycket inspiration att hitta ute på nätet. Sedan ger även vi dig lite tips nedan.

Matcha kuddar och färger på rätt sätt

För att det ska bli en snygg inredning, så är det rätt smart att ha färger som passar in i det rum där du ska ha dina sammetskuddar. Det bästa är att matcha några enfärgade kuddar som går i ton med varandra samt bryta av det med några kuddar med mönster.

I höst är det inte fel att satsa på kuddar i gult och orange. Det är färger som passar denna årstid. Bra färgmatch är att ha gula, brända nyanser tillsammans med vitt, ljust beige och gråa nyanser. Det kan även vara snyggt att blanda in en eller två svarta kuddar, för att göra det mer maskulint.

En annan matchning som är snygg annars är att matcha gråa och gula kuddar med lika sammetskuddar. Det är ganska starka färger som ger ett slags statement kan man säga. Så använd inte allt för många lika kuddar, utan blanda dem med gråa, beigea eller guldiga kuddar.

Andra sätt att matcha färger på kuddar

Genom att satsa på att ha grå sammetskuddar som bas, så kan du sedan matcha dessa med i stort sett vilka färger du vill. Du kan ha starkt färgade kuddar eller kuddar med mönster tillsammans med de gråa. Rosa och grått tillsammans är väldigt snyggt.

Gröna kuddar är även det snyggt, särskilt om du matchar dem tillsammans med gula, brända nyanser eller guldfärgade kuddar. De passar även bra att ha med gråa kuddar.

Matcha kuddarna med sammetsgardiner

För att göra ett rum extra lyxigt, så se till att även satsa på snygga sammetsgardiner, som du matchar med de kuddar du väljer att använda. Idag finns det många snygga gardiner i sammet och även de i olika färger och former. Se även till att matcha in både kuddar och gardiner med din övriga inredning. Fundera på om du vill att det ska matcha med färger, mönster eller på andra sätt.

Är du trött på soffans eller rummets utseende, så är det bra att allra först testa att byta ut kuddarna! Det eftersom nya kuddar kan ge helt nytt utseende till din soffa. Sedan så passar det bra att ha sammetskuddar på andra ställen än bara just i soffan. Det går ju att ha dem i sovrummet till exempel och en mysig oas kan bidra med bättre sömn.