Travel holiday vacation suitcase with map, straw hat and beach slippers on the beautiful sand beach. Advertisement travel suitcase

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Hur skall man få mest valuta för sina pengar, när man skall köpa och boka resor och reseupplevelser? Vi försöker i denna artikel ge några tips och råd utifrån våra erfarenheter som konsumenter. Om man känner sig generellt otrygg med att själv boka exempelvis hotellrum och transfers, har det ofta ett värde i sig själv att använda sig av en resebyrå till hjälp. Men om man inte har något emot det, kan det ibland löna sig att göra lite själv. Men ibland är det faktisk pengar att spara genom att använda en resebyrå. Några generella råd och exempel följer härmed.

Storstadsemester i Europa

Om man skall resa till någon av exempelvis Europas största städer, kan det ofta löna sig att själv boka billiga lösningar. Ofta kan man finna billiga flygbiljetter genom att jämföra sig fram, och på samma sätt är det med hotellrum och transfers från flygplats till hotell. När det gäller storstaddsemester i en och samma stad, kan det med andra ord rekommenderas att själv stå för research och bokning. Inom Västeuropa är kulturella skillnader inte så stora att det ger någon anledning till att känna sig otrygg med att själv planlägga och boka sin resa. Konsumentskydd och liknande fungerar också på ett liknande sätt som hemma, vid t.ex. förseningar eller inställda flyg. I större städer är det även stor konkurrens mellan olika hotell, vilket gör att man ofta kan hitta rea-erbjudanden som är prisvärda, genom lite egen research.

Kombinerade paketresor

Om man däremot gärna vill resa till lite mer exotiska resmål, och eller önskar att få maximalt ut av sin vistelse – då kan det ofta vara att rekommendera, att välja en resebyrå med stor kompetens inom resor till kust det resmål du intresserar dig för. Exempelvis om man vill uppleva safariresor till någon av Afrikas stora nationalparker, är det oftast många fördelar att välja en resebyrå med expertis på området. Ett exempel är resebyrån Afrikasafari.se. Fördelarna ligger bland annat i att resebyrån såsom exemplet, har satt ihop ett kombinerat program, som inkluderar alltifrån guidade safariturer till hotell, transfers och flyg. Det är ofta olika hotell eftersom det är tal om rundresor där man försöker att få maximalt ut av upplevelserna på resan. Det kan vara svårt, och ofta dyrare, att själv få ett sådant program att passa ihop.