Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det kan vara rätt bra att ta olika rekommendationer i beaktning inför då du ska investera i en ny säng. Sängen i sig är en av de allra viktigaste möblerna som vi har i hemmet. Därför är det bra att tänka till före du bara går och köper dig första bästa säng! Om du vill, läs om marknadens bästa sängar i mellanstorlek här. Just storleken på sängen i sig är rätt viktigt. Du bör ha gott om plats att röra dig på, oavsett om du köper en enkelsäng eller en dubbelsäng. En dubbelsäng kan vara i olika storlekar, så välj det som passar dig och din partner.

Den säng du väljer, den ska dels ha en bra storlek när det kommer till bredden, men du bör även se till att madrassen i den är minst 10 cm längre än dig själv. Den bör vara skön att sova på med, för, om man ser krasst på det, så sover vi i genomsnitt i 26 år av våra liv!

Tips för er som delar säng

Om ni är två som delar säng, så är det viktigt att sängen passar er båda. Om det är så att ni väger olika och är olika långa, så kan ni satsa på att ha två olika madrasser i sängen. Det kan ju även vara så att ni vill ha olika när det kommer till mjukhet eller hårdhet.

Valet av säng beror även på hurdan sovställning du har. Är du en person som sover på sidan, eller sover du helst på rygg eller mage? För dig som helst sover på sidan, så bör du ha en säng som gör att höft och axel kan sjunka ner bra. För dig som vill sova på rygg så är det bra med en säng som ger stöd för svanken.

Provligg sängarna!

Det är väldigt viktigt att testa olika sängar och provligga dem och det i mer än bara 5 minuter. Testa att vända dig i den, lägg dig på rygg, på sidan och på mage samt så klart i den sovställning du brukar ha hemma. Ta tid på dig att välja ut rätt säng. Tanken är ju ändå att du ska ha den i många år framöver! Dessutom så kostar en bra säng en del pengar, så se till att du investerar i rätt säng, som passar just dig!