Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om det är så att du ska flytta till en annan bostad än den du har idag, så kanske tanken på att anlita en flyttfirma har slagit dig? Det är ju rätt så bekvämt att anlita en flyttfirma Västerås att fixa hela bohagsflytten åt dig! Dock finns det ett par saker att fundera över då du ska välja flyttfirma! Bland annat bör du kolla upp så att de har alla rätta försäkringar och transporttillstånd.

Sen är det bra att även få en skriftlig flyttbekräftelse där organisationsnummer och om priset är inklusive eller exklusive moms vara med. Du själv måste även ge flyttfirman så detaljerad information som möjligt. Det så att de kan ge dig rätt pris.

Planera din flytt

En flytt är inte något som bara kan göras, utan att ha planerat den väl. Du bör redan då du har datumet för flytten boka in din flyttfirma. Du bör även se till att ansöka om ledighet från ditt jobb för flyttdagen. Du kan även behöva säga upp och teckna nya avtal, eller kolla om de går att flytta med, som dessa:

  • Elavtal

  • Vatten och avlopp

  • Fjärrvärme

  • Gas

  • Bredband

  • Parkeringsplats

  • Sophantering

  • Hemförsäkring

Kolla även dina abonnemang på internet, telefon med mera, om de går flytta med till nya bostaden.

Börja rensa

Cirka en månad före själva flyttdagen, så kan det vara bra att börja rensa hemma. Släng saker som är trasiga och sälj eller skänk det du inte vill ha kvar. Det kan vara rätt skönt att slippa släpa med en massa onödigt till den nya bostaden. Om du har saker du vill ha kvar, men inte får plats med dem i nya bostaden, kolla upp om det finns bra magasinering att använda dig av.

Bra saker att göra månaden före flytten

Utöver att rensa, så finns det andra saker att göra månaden före du flyttar. Bland annat bör du planera packningen och packa saker du inte använder dagligen. Skaffa flyttkartonger, så många som möjligt, det går alltid åt fler än vad du tror. Fundera även på om du ska ha en städfirma för flyttstädning, för då kan det vara bra att boka in dem redan nu.

En vecka före flytten

Veckan före flytten så kan du börja med att packa ner resten av ditt hem. sista dagen kan du ta det som finns i badrummet. Packa även ner en liten väska att ha första dagen i nya hemmet, med ombyte, mat, vattenflaska, toalettpapper och tvål. Ta även ner alla krokar, tavelspikar med mera samt samla in alla nycklar till din bostad så du har koll på var de är.

På flyttdagen

När dagen för flytten kommer, se till att möta upp flyttfirman. Du kan sedan packa värdesakerna i egen bil samt se till att kyl, frys och annat är tömda. Gå även igenom alla rum för att se så att allt kommer med till den nya bostaden. Kolla även om det finns skador du inte sett innan. Sedan är det bara att ta dig till den nya bostaden och börja packa upp!