Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

En bandsågsmaskin kan skära i de allra flesta material och är även riktigt bra till att såga parallellt och göra kurvor. Ett allsidigt verktyg som tål att utforskas för det är en underbar hjälpreda både hemma och runtom på arbetsplatserna.

Detta fantastiska verktyg finns i olika modeller för olika avseenden.

  • Bordsmodell – Lämpliga till ditt gör-det-själv arbete och vid renovering och hemmabygge. Priserna är ofta låga och de är praktiska att plocka fram och ihop.

  • Bandsåg för trä – Bra till att klyva brädor och plankor. Denna är även toppen till att såga parallellt och göra kurvor. Det finns så många uppgifter den kan hjälpa hemmafixaren med.

  • Bandsåg för metall – Det här är en bandsåg som är en specialist och ett utbrett verktyg som sänks ner i själva ämnet som den ska såga. En vertikal bandsåg som arbetar sig igenom det fixerade ämnet på egen hand med hjälp av tyngdkraften.

  • Stora modeller – Främst avsedda för större arbeten på industrier och för den professionella hantverkaren.

  • Batteribandsåg – Främst till stål och metall. En smidig och liten handsåg som är ett perfekt komplement i renoveringsarbetet.

Välj rätt bandsåg

Det finns saker som är bra att hålla koll på för att hitta en bandsåg som passar dig och arbetet som ska göras. Det är viktigt att titta på bandbredden, skärbredden och skärhöjden.

Det är en fördel om hastigheten på bandet kan justeras. Just för att anpassas efter virkets hårdhet.

Det lilla extra

Förutom det som är viktigt att lägga märke till på din bandsåg så finns även mer avancerad utrustning att tillgå för vissa maskiner. Det här kan exempelvis vara utrustade med förstoringsglas, högre vridmoment, sugadapter, dammsugare och annan utrustning som gör det där lilla extra.

För att få koll på denna avancerade utrustning så kan det vara bra att vara väl påläst om de enskilda modellerna för att kunna välja rätt bandsåg just för dig och din plånbok.