Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Du har valt färg och matta, du har placerat möblerna och hittat de perfekta dekorationerna – du är nästan klar. Men glöm inte en av huvudingredienserna i alla rum – belysning. Mellan dina fönster och takbelysning eller ljuskronor kanske du känner att du har tillräckligt med ljus i ett rum men varje rum behöver många lampor. Även om taklampor kan vara bra för matlagning och städning, erbjuder andra varianter av lampor olika ljus. Det kan vara i form av arbetsbelysning för aktiviteter som läsning eller stämningsljus för att göra det mysigare. På www.lampornu.se kan du hitta olika sorters lampor att välja på. Det är smart att köpa lampor online.

Bordslampor kan vara ett bra val och användas till mycket. Det kan vara för att ge dig arbetsbelysning eller för att ge dig en mysigare känsla i rummet.

Hitta bästa bordslampan

Rätt höjd på en bordslampa beror på rummet, storleken på bordet och användningen av ljuset. Du måste balansera storleken på en lampa med inredningen runt den.

Den korrekta höjden på bordslampan bestäms vanligtvis av sittdelen och höjden på bordet bredvid den. Bordslampan ska vara tillräckligt hög för att botten av lampskärmen ska komma i ögonhöjd för personen som sitter bredvid den. Detta ger det bästa ljuset utan bländning från glödlampan.

Sänglampor bör stå i proportion till sängbordet och ge dig bra ljus utan att du behöver bländas.

Bra tips för att köpa en lampa

Du som ska köpa en ny bordslampa, du bör se till att köpa en lampa som matchar tonen i rummet. Den ska även ha en lampskärm som är i ögonhöjd när du sitter.

Se även till att försöka att hålla alla lampor i samma rum på ungefär samma höjd. Är lampan för hög, ställ den på ett mindre bord, är den för låg, lägg några böcker under lampan.

Du behöver inte matcha lampor på vardera sidan av en soffa – se bara till att de är lika höga.