Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Att starta upp ett café är inte det enklaste. Det finns mycket som du kommer behöva tänka på och som du kommer behöva införskaffa. Men oroa dig inte, här får du en snabb checklista på saker du kan behöva.

Vad du behöver

För det första kommer du behöva skaffa en del stora köksmaskiner. Dessa kan du enkelt köpa på storkoksbutiken.se. Storköksbutiken levererar restaurangutrustning och restaurangmaskiner till michelinrestauranger caféer, storkök och skolkök och därmed kan du vara säker på att det är bra kvalitet på allt du köper där. Det som du kommer behöva främst när det gäller ett café är självklart kylskåp, beredningsmaskiner då en del bakning kan förekomma och rostfria bänkar för att fylla eller dekorera dina bakverk. Du kommer även behöva ugnar för att baka och möjligtvis en spis om du vill servera annan mat som till exempel lunch också.

Annat att tänka på

Det är såklart viktigt att du har en bra lokal för ett café, gärna med lite utomhusplats också ifall kunder vill sitta utomhus i det fina vädret nu under sommaren. Se också till att du har stolar och bord för alla som vill sitta och äta sin fika vid ditt café men ge kunderna även möjligheten att ta med sig sin mat för att locka fler kunder. Det är också viktigt att du har tänkt ut din meny i god tid och att du är säker på att du kan göra dessa saker bra. Något som brukar uppskattas stort är att ha tillfälliga besök där du testar att sälja till exempel en ny smak på en kaka eller ett bakverk som passar bra för säsongen. Se dock alltid till att du har kunden i fokus, även om det finns saker som du tycker om betyder det inte att alla kommer tycka om det också.