Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Då kanske du ställer dig frågan om du ska använda dig av flyttfirma eller inte. Det finns flera att välja mellan om du menat att du vill använda dig av detta vid en fllytt, se exempelvis www.dinflytt.se.

Kanske vill du hellre spara pengarna och genomföra hela flytten själv? Det är också möjligt beroende på hur mycket jobb du vill lägga ner på flytten och beroende på om du rent fysiskt faktiskt orkar med det. Om du ska ordna flytten själv, se då till att börja planeringen och det praktiska i god tid. Det kan vara bra att dela upp sina saker i tre olika kategorier:behåll, kanske behålla och släng ut eller ge bort. På så sätt har du mindre saker du måste släpa med dig när det väl är dags att genomföra själva flytten. Det är ett bra sätt att få städat ut bland gamla onödiga prylar.

När du väl har fått sorterat dina saker så är det bra att kategorisera dem ordentligt på flyttlådorna. Ett bra trick är att skriva ett nummer på flyttlådan och ha en lista med nummrena och helt enkelt notera vad flyttlådan innehåller. På så sätt behöver du inte gå och närläsa på varje låda vad den innehåller och vrida och vända på den.

När det är gjort kan du fundera på hur du ska frakta alla möbler och flyttlådor. Här spelar det också roll hur priskänlig du är. Kanske är en släpvagn tillräckligt bra för dig eller föredrar du något större att flytta i? Hyr du en liten släpvagn kanske du ska köra flera gånger med det kan vara billigare i vissa tillfällen. Det kan såklart vara svårt att göra på detta sätt om du flyttar långt bort men är det en kortare distans är detta ett bra alternativ.

Förhoppningsvis är du nu lite klokare på en eventuell flytt!